Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος
Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος

Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος είναι Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, εξειδικευμένος στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF) και την Ενδοσκοπική Χειρουργική.

Το 1985 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης , με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» έχοντας την τιμή να εκφωνήσει τον Όρκο Πτυχιούχου Ιατρικής κατά την τελετή αποφοίτησης.

Το 1985-1988 υπηρέτησε σαν Έφεδρος Αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς. Ειδικότητα Χειρουργικής στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το 1993 πήρε τον τίτλο ειδικότητας στη Μαιευτική και Γυναικολογία από την Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1994 – 1995 εξειδικεύτηκε στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Ενδοσκοπική Χειρουργική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του San Antonio στο Texas, USA και το διάστημα 1995 – 1996 συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση στη Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Εμπειρία 25 και πλέον ετών

Ασφαλείς τεχνολογίες αιχμής

Το 1995 – 2001 υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής “Εμβρυογένεσις”

Το 2002 μαζί με τον κλινικό εμβρυολόγο Giles Anthony Palmer και την συμπαράσταση του Δ. Σ. του μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ, οργάνωσαν και έθεσαν σε λειτουργία τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του μαιευτηρίου με δομή που πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην Ελλάδα.

Το 2016 υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute Of Life.

Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (ESHRE) και της Αμερικάνικης Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM).

Διαρκής συμμετοχή σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια και επιστημονικές εργασίες .

ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ